Tancar

Diuen que Solsona és la ciutat amb més gegants per metre quadrat. Provablement, que un dels mestres geganters més importants del país (Manel Casserras) fos fill de Solsona hi té alguna cosa a veure. Per Carnaval surt al carrer la família dels Gegants Bojos i per Festa Major i per Corpus és el torn d’uns gegants més formals.

Si teniu previst escapar-vos a Solsona aquesta setmana esteu de sort perquè podreu veure els gegants amb tota la seva esplendor amb motiu de la Festa del Corpus.

Dijous al migdia podreu gaudir de la Tronada que preparen els Trabucaires de Solsona. Sabíeu que són un dels conjunts folklòrics d’aquestes característiques més antics del país? Ja veure que fort espetega i quina olor de pólvora impregna la plaça!

El dissabte al migdia hi ha el passacarrers i a la nit la Roda de Foc. Els amants de la pirotècnia, el foc i les xispes no us la podeu perdre. Us sorprendrà veure com petits i grans corren darrere el bou, la mulassa i el drac.

El punt àlgid de la festa és diumenge al matí. Els Trabucaires s’encarreguen de despertar el personal amb una galejada seguint el traçat de les muralles i llavors arrenca tota la programació. Al punt de migdia, els gegants i els diferents improperis festius fan els seus ballets a la plaça. Us ben garantim que el ball de l’àliga aconseguirà posar-vos els pèls de punta.

Així que si us allotgeu a Solsona aquests dies, no teniu excusa!

A continuació us deixem un parell d’enllaços. Aquí trobareu tots els horaris referents a la programació d’activitats del Corpus.  Si teniu curiositat per descobrir l’origen d’aquesta celebració i per saber com es viu en d’altres llocs, no us perdeu el reportatge d’ONVAIG.CAT.