Tancar

El 1963 va ser l’últim any que el Salí de Cambrils va produir sal. Al nord del Solsonès s’hi troben les úniques salines de muntanya de tot Catalunya. Sabíeu que a l’edat mitjana ja les utilitzaven? Com s’ho feien? Per què hi ha aigua salada en aquella zona? Si teniu curiositat, a través d’una experiència CRISAMI podeu descobrir tots aquests secrets…

Tot i que sabem que a l’edat mitjana ja les feien servir, la primera referència històrica documentada del salí és del 1780. La forma i estructura actual de les salines és la que es va donar al complex a finals del segle XIX. El salí consta d’unes terrasses enormes que s’anomenen bancals d’evaporació. Aquestes terrasses s’omplen d’aigua i amb l’escalfor del sol s’evapora i deixa pas a petites muntanyes de sal. Aquestes terrasses eren de rajoles d’argila, que les feien en un forn ubicat al mateix salí.

Al Salí podreu descobrir tot el procés que servia per obtenir sal i els passos que se seguien. A més a més, si voleu també podreu gaudir d’un bon bany terapèutic a la seva piscina. Es troba en un entorn privilegiat, si mireu al voltant només hi veureu muntanyes, calma i tranquil·litat. La particularitat de l’aigua d’aquesta piscina és l’elevada concentració en sal que té. L’aigua de la piscina conté 300 grams de sal per litre i l’aigua de la Mar Morta de Jordània (considerat el mar més salat del món) té una concentració de 350g/l. Banyar-se en aquestes aigües té nombrosos beneficis per a la salut. Us ho perdreu?