Tancar

Des de fa uns quants anys, a Solsona ja són tradició les rutes nocturnes els vespres d’estiu del mes d’agost. Aquestes rutes, any rere any, traslladen els visitants a diferents moments històrics per descobrir la manera en què es van viure en alguns punts de la ciutat. Dones d’aigua, escultors del segle XII, carlins, els senyors del Castell i un grapat de personatges més, han explicat les seves vivències i inquietuds a les persones que han participat en aquestes rutes.

La ruta d’aquest any porta per títol “Arriba la llum, s’encén el conflicte”. La cooperativa de guies Solsona Experience ha treballat de valent preparant una visita que s’ubica a la Solsona de principis del segle XX. Mentre es recorren alguns carrers i places de la ciutat, diferents personatges ens explicaran què passava a Solsona al tombant del 1896, quan es volien substituir les teieres i llums d’oli per la llum elèctrica. No va ser bufar i fer ampolles aquest canvi.

 

L’arribada de la llum va portar més d’un mal de cap a la ciutat de Solsona, que va quedar dividida en dos bàndols, que es corresponien a les dues empreses que volien fer-se càrrec del subministrament elèctric de la ciutat.  Els bàndols, encapçalats pel jove enginyer barceloní Moles i per la família Reig, disposaven del seu propi cafè, del seu diari i, fins i tot, del seu propi metge!

Si teniu ganes de descobrir com va acabar aquesta disputa, us animem a gaudir de les rutes nocturnes 2018. Fins a finals d’agost, cada dijous i cada divendres a les nou del vespre fan una funció. A la web de Solsona Experience hi podeu trobar més informació sobre la visita i també podeu reservar plaça!