Tancar

Sou d’aquells que necessiten sortir a córrer o a caminar una estoneta cada matí sigui dilluns o bé diumenge? Segur que coneixeu alguna persona que necessita fer esport per activar-se els matins. Des del Crisami us volem proposar una ruta d’allò més bonica per fer com a exercici per treure’s la son de les orelles o bé per gaudir-la amb una passejada en família. Us animem a descobrir la Mare de la Font!

Després de fer quatre mandres al llit, us recomanem que baixeu a esmorzar al bar del Crisami. La Cristina segur que us prepararà un esmorzar deliciós. A continuació, sortiu del Crisami i aneu fins a baix el pont. Un cop allà, a la rotonda ja trobareu indicada la direcció cap a la c-26, direcció Bassella. Aneu seguint aquesta carretera i al cap d’uns 5 minuts caminant trobareu un trencant a mà dreta. Agafeu-lo. Al cap de pocs metres ja veureu indicat el caminet que us conduirà a la Mare de la Font.

Mare de la Font

 

Ja veureu que és un passeig d’allò més bonic. A primera hora del matí hi fa una fresca ben agradable i quan s’acosta el migdia s’agraeix l’ombra dels arbres que hi ha al llarg de tot el recorregut. Anireu trobant rierols, ponts de fusta i alguna que altra font. Sabreu que heu arribat al parc de la Mare de la Font perquè, de cop i volta, anireu trobant taules de pedra en forma de bolet i zones habilitades per a fer barbacoes. Ja veureu què originals que són. També hi veureu un parc pels nens i nenes i, com no podia ser de cap altra manera, hi trobareu la font!

 

Una petita pinzellada de la història de la Mare de la Font

Aquesta font antigament s’anomenava Font de Miravella. Es deia així perquè la masia que tenia just damunt portava aquest nom. A principis del segle XV, la ciutat de Solsona tenia greus problemes d’abastiment d’aigua i van decidir portar l’aigua de la Font de Miravella a Solsona. Van construir un aqüeducte i tres dipòsits d’aigua acompanyats de tres fonts. La font Major, la font de la Catedral i la font del Castell. (Sabríeu trobar aquestes tres fonts a Solsona? A dia d’avui encara existeixen tot i que potser tenen un altre nom). La gent de Solsona de l’època sabien que l’aigua que abastia la ciutat provenia de la Font de Miravella i es creu que d’aquí ve que passessin a anomenar-la Mare de la Font.