Tancar

Si aquests dies fareu parada a Solsona esteu de sort perquè ens enxampeu en plena vigília de Festa Major i això vol dir que ja es respira festa. L’activitat habitual de la ciutat agafa un caire festiu i la programació dels dies previs a la festa grossa es posa en marxa.

Per això us volem fer un petit resum de totes aquelles activitats o propostes que no us podeu perdre per viure una Festa Major 100% solsonina. Així que, preneu nota!

  • Pels més petits i els aficionats a la cultura popular.

A partir del dilluns 27 i fins al dia 5. Cada vespre assaig dels ballets de Festa Major a la plaça del Consell Comarcal a partir de les nou.

  • Pels amants de la tradició

Dissabte a les 12 s’inaugura una nova exposició al Museu Diocesà. L’exposició s’anomena “Alba. Més de 400 anys d’indumentària litúrgica a l’Església de Solsona”.

  • Pels amants de la música

El dissabte a partir de les 5 de la tarda, la plaça de Sant Joan acull la XXXV Trobada d’Acordionistes.

 

  • Per aquells que gaudiu fent esport, passejant i caminant enmig de la natura

Diumenge a les 8 del matí teniu una cita a la plaça del Camp, on es dóna el tret de sortida a la caminada del Vinyet. Descobrireu l’entorn rural de Solsona.

Si la caminada no us acaba de fer el pes, a les 10 surt la cursa solidària DoctorToni Running Festival des de la plaça de la Catedral. Aquesta cursa va de Solsona al Pi de Sant Just.

  • Si teniu mono de ballar sardanes

El diumenge a partir de les sis de la tarda us el podreu fer passar. A la plaça de Palau hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona per commemorar els 425 anys de Bisbat.

  • Si voleu aportar el vostre granet de sorra a una causa solidària

A les set de la tarda se celebra a la plaça de Sant Joan un concert solidari que recapta fons per la plataforma Stop Mare Mortum. Actuaran Maria del Mar Bonet i Joan Isaac.

Si voleu més informació sobre la resta d’actes de la Festa Major de Solsona, la podeu trobar en aquest enllaç.