Tancar

Us proposem una passejada a través del temps molt especial! Caminant mitja horeta podeu plantar-vos al Castellvell i contemplar una panoràmica de Solsona fantàstica. Trepitjareu la mateixa terra que van xafar els senyors del castell fa més de mil anys!

L’excursió fins al Castellvell comença des del capdamunt del Passeig Pare Claret, a l’alçada de la font dels Caputxins. Des d’allà, heu d’enfilar carretera amunt fins que deixareu enrere unes quantes cases i trobareu un caminet de terra. Si ho feu bé, tindreu el castell que us vigilarà en tot moment.

Un cop hagueu trobat el caminet de terra, seguiu-lo. Al cap d’una mica, veureu com el camí es converteix en uns esglaons empedrats que fan menys feixuga la pujada cap al Castellvell. De tant en tant, entre un esglaó i l’altre, hi trobareu una petita ombra per reposar. Si feu l’excursió en hores de ple sol us recomanem que porteu protecció i una mica d’aigua.

 

El traçat de l’empedrat us conduirà ben bé fins a la falda mateixa del castell. Un cop allà, podeu seguir la passejada resseguint les muralles. Si ho preferiu, podeu seure a l’ombra d’algun arbre o recolzats a la paret del castell. El recorregut que va des del punt de partida fins al castell, es fa amb una mitja horeta tranquil·lament, tan sols hi ha uns tres quilòmetres. No patiu que la baixada és més lleugera i es fa més de pressa.

Què heu de saber del Castellvell?

  • Forma part del municipi d’Olius
  • Es troba a 838 metres d’alçada
  • Està a 130 metres per sobre de Solsona
  • És un excel·lent mirador. Des d’allà es pot veure la Torregassa, el Miracle, la serra de Pinós, Busa, Sant Bartomeu, el Port del Comte i la Serra del Verd, entre molts d’altres.
  • Aquest castell es va començar a construir el 957 seguint les ordres del comte d’Urgell. Van acabar de construir-lo el 1217.
  • Al segle XIV el van reformar per adaptar-lo a l’estil gòtic
  • L’any 1389 el castell va patir la seva primera destrucció i van decidir aprofitar les pedres per a fer les noves muralles de Solsona
  • Al segle XV van edificar-hi un edifici per retre culte a la Mare de Déu del Remei, una talla del segle XV.
  • Hi van viure els senyors de Cardona, quan la filla dels senyors de Torroja (els senyors de Solsona) es va casar amb el comte.
  • Fins a mitjan s XIX el Castellvell era un municipi independent. Llavors es va annexionar a Olius.