Tancar

Una de les coses que més ens agrada de cuinar amb productes de temporada és que a mesura que avancen les pàgines del calendari veiem com canvien els productes que fem servir a la cuina. Ara que ja som de ple a la tardor, els bolets, la verdura i els moniatos esdevenen protagonistes de molts dels nostres plats.

Aprofitant que aquest cap de setmana se celebra la Fira del Bolet i el Boletaire de Solsona i les Jornades Gastronòmiques de Tardor, al Crisami hem preparat un plat especial coincidint amb aquest cap de setmana tan tocat del bolet: remenat de llenegues!

Al Crisami ens agrada treballar amb els bolets que es troben a la comarca o bé en zones properes. Per això, sovint trobareu rovellons, camagrocs, fredolics i llenegues als nostres plats. Els rovellons són boníssims a la brasa, amb una mica d’all i oli i julivert. Els camagrocs dónen un toc únic a les amanides i a nosaltres ens agrada acompanyar-los de formatge parmesà. Els fredolics són ideals per barrejar-los amb patates xafades, guisar-los o passar-los per la paella. Les llenegues queden genial en els guisats o passades per la paella acompanyant tall a la brasa.

Si us deixeu caure per Solsona aquest cap de setmana us recomanem que passegeu per la fira. Podreu gaudir d’exposicions farcides de bolets curiosos i si voleu, també en podreu comprar al mercat del bolet. Els artesans de la comarca muntaran les seves parades per oferir-vos els seus productes i en alguns casos fan demostracions d’arts i d’oficis en directe. Pels més menuts de casa, hi ha un taller de bolets amb llana, una activitat d’allò més entretinguda que encanta els nens i nenes. Mentre els petits creen el seu bolet, els grans podeu gaudir dels tastets que s’ofereixen.

Si s’escau que aquests dies aneu a buscar bolets i en trobeu algun de ben curiós, guardeu-lo! Durant la fira es duu a terme un concurs que premia el bolet més original i també el més gran; qui sap si el podreu guanyar!