Tancar

Amb ganes de fer pont? Segur que sí, perquè aturar-se uns dies i desconnectar sempre va d’allò més bé. Si teniu pensat passar aquests dies a Solsona, us presentem algunes activitats que s’hi duen a terme perquè en pugueu gaudir en família. I si no teníeu pensat venir, després de descobrir aquestes activitats úniques i exclusives, segur que en tindreu ganes!

Dijous dia 1 de novembre i diumenge dia 4, podeu gaudir d’una visita guiada al Santuari del Miracle, a Riner. La visita dura una hora i quart i comença a les onze del matí. El preu és de 10 euros per als majors de 10 anys i gratuïta per la resta. Durant la visita es descobreixen els secrets més ben guardats del Santuari de Miracle, que data del segle XVII. De qui és obra el magnífic retaule barroc que hi ha? Per què van construir aquest santuari? Quina comunitat de monjos hi ha en aquest santuari des de 1901? On s’allotjaven antigament els pelegrins?

 

Divendres dia 2 no us podeu perdre la visita “Solsona Monumental” que ofereix Solsona Experience. La visita comença a les 11 del matí des de l’Oficina de Turisme i té un cost de 5€ per als nens de 5 a 12 anys, 8€ pels estudiants i jubilats i 10€ per a la resta. Si els nens i nenes tenen el carnet del Club Súper3 la visita els surt gratuïta. Durant la visita es recorren els punts més rellevants del nucli antic medieval i també es visita el Pou de Gel i el Quarto dels Gegants. Us explicaran perquè als carrers de Solsona hi ha teieres i perquè servien. Per quin portal entraven a la ciutat els traginers i els senyors. Quina era la font major. Perquè era tan important el gel al segle XVII i quin és l’element folklòric solsoní que més pesa.

 

Dissabte dia 3 a partir de les 11 podreu gaudir de la visita teatralitzada que organitza el Museu Diocesà adreçada al públic familiar. Aquesta visita trasllada els visitants a una masia del Solsonès de fa cent anys i els descobreix els llums de carbur, els dots, els hereus i les pubilles, els casaments de l’època, els braserets, les borrombes, els esclemalls i els esclopets. A partir de la col·lecció etnogràfica del Solsonès, els visitants viatgen a la quotidianitat d’una masia de la comarca d’ara fa un segle de la mà de l’Andreu de Cal Xic. Als nens i nenes els encantarà!