Tancar

Com va la tornada a la rutina després d’aquest súper pont? Nosaltres fa poquet que ens hem posat en marxa i molts dels que han passat a esmorzar o a fer el cafè ens expliquen que els costa arrencar més que un dilluns qualsevol. Per fer-vos més lleugera la setmana us proposem que agafeu l’agenda, mireu quin és el proper dia que feu festa durant aquest Nadal i us el reserveu per escapar-vos a Solsona.

Aquestes festes nadalenques a Solsona hi podeu fer un grapat de coses. Hi ha tota mena d’activitats programades a l’agenda de Nadal de la ciutat pensades per a tots els públics. Des del Crisami n’hem fet una petita selecció, a veure si us acabem de temptar per venir-nos a veure!

Com que és Nadal, no poden faltar-hi els pessebres vivents. Podeu escollir entre el d’Ardèvol i el de Vilandeny. El pessebre vivent d’Ardèvol té molt de renom. El poble sencer es converteix en un pessebre i compta amb gairebé 200 actors i actrius. Aquest pessebre vivent té dues parts: la primera representa algunes de les escenes bíbliques més importants sobre el naixement i els primers anys de vida de Jesús; i la segona recrea com es vivia el Nadal a Ardèvol al segle XVIII. El pessebre vivent de Vilandeny implica tots els veïns i veïnes, que surten al carrer per esdevenir figurants del pessebre.

Si aneu acompanyats de nens i nenes us proposem que visiteu el Quarto dels Gegants. Els petits descobriran on viuen els gegants de la Festa Major de Solsona els dies que no ballen a la plaça. Els podran veure de ben a prop, conèixer-ne la història i tocar-los!

Us agradaria fer-vos una foto de record des de ben amunt? Doncs no us perdeu la visita al campanar de Solsona.  Us explicaran la història de cada una de les campanes des de dalt del campanar mateix. Podreu gaudir de les meravelloses vistes panoràmiques que hi ha des d’allà.

Recordeu de venir abrigats que a Solsona hi fa fred! Sobretot, si voleu fer la ruta “Solsona Monumental”, que recorre els punts més emblemàtics del nucli antic, la catedral, els claustres, les fonts, el Quarto dels Gegants i el pou de gel.

Una altra de les propostes que hem seleccionat, no es pot fer durant tot l’any i per això us convidem a que aprofiteu aquests dies. Us proposem que visiteu el museu de l’escola rural de Castellar de la Ribera. La visita comença als orígens de l’escola als anys 20 del segle passat. Viatja a través de la renovació pedagògica impulsada pel govern de la Segon República i la doctrina franquista fins a arribar a l’escola rural dels nostres dies.

Si sou amants de l’art barroc, teniu una cita amb el Santuari del Miracle. Allà s’hi conserva una dels retaules barrocs més importants del país. Us deixarà bocabadats la magnitud del retaule i també una altra particularitat: hi podreu pujar!