Tancar

Segur que més d’un ja heu agafat l’agenda o el calendari del 2019 i heu començat a mirar quins ponts i festius hi ha. Planejar les escapades o vacances amb temps sempre és una bona opció. Des del Crisami us ho volem posar molt i molt fàcil i per això hem fet una tria de les fires i festes més destacades de la comarca.

Preneu nota:

Festa de Sant Antoni: se celebra el mes de gener i podreu veure com passegen un grapat de cavalls pel nucli antic de la ciutat de Solsona.

Carnaval: aquest any una de les festes més importants cau entre finals de febrer i principis de març. Així millor perquè no farà tan fred! El Carnaval de Solsona dura una setmana i cada dia hi ha una agenda d’activitats on els gegants i improperis festius en són els protagonistes.

Caramelles: si voleu celebrar la Pasqua d’una manera diferent ho podeu fer gaudint de les caramelles de la comarca. A Solsona se’n fan però a d’altres municipis com Navès i Llobera també. Si no heu vist mai unes caramelles de pagès, us encantaran!

Fira de Sant Isidre: en aquesta fira hi trobareu de tot i molt! Artesania, bestiar, maquinària agrícola, cotxes, alimentació… Si consulteu la programació de la fira també veureu que hi ha exhibicions de ball i concerts en diferents espais i moments.

Corpus: viu la festa del Corpus d’una manera 100% solsonina. Els passacarrers dels gegants, la tronada dels trabucaires i la catifa de flors que fan els escoltes.

Fira Occitanocàtara de la Vall de Lord: una bona oportunitat per conèixer el nord del Solsonès. En ple mes de juliol, podreu gaudir de la fresca de les muntanyes mentre us passegeu pels carrerons medievals de Sant Llorenç de Morunys.

AIMS Festival: durant l’agost els carrers i places de Solsona – i també d’altres punts del municipi – s’omplen de l’excel·lència musical dels alumnes de l’AIMS.

Festa Major: a començaments de setembre Solsona s’engalana per celebrar la Festa Major. Durant diversos dies els gegants ballen a la plaça, hi ha ballades de sardanes i concerts i balls de Festa Major.

Fira del bolet: durant el mes d’octubre. El Solsonès és comarca de bolets. Els seus boscos són l’entorn ideal per afavorir-ne el creixement i són molts els boletaires que recorren la comarca de dalt a baix amb cistells que es van omplint. Per això se celebra la fira del bolet.

Pessebres vivents pels volts de Nadal. Destaquen el d’Ardèvol i el de Vilandeny. Aquests petits poblets rurals es converteixen en pobles de pessebre i els veïns en figuretes. Uns pessebres vivents carregats de màgia.

 

Així que si alguna d’aquestes experiències us tempta,  no us ho penseu més i reserveu la vostra estada al Crisami per poder-ne gaudir amb la màxima comoditat possible. Al Crisami us hi sentireu com a casa!