Tancar

Aquest dijous és Sant Antoni Abat i en molts pobles i ciutats de Catalunya se celebren els Tres Tombs. Solsona no n’és cap excepció!

Cada 17 de gener és Sant Antoni Abat, patró dels animals de peu rodó, dels animals domèstics i dels traginers. Per celebrar-ho és típic realitzar els Tres Tombs i molts carrers i places d’omplen de cavalls, rucs i carruatges ben guarnits.

En el cas de Solsona, els actes per celebrar Sant Antoni s’estenen al llarg de dissabte i diumenge. Si s’escau que volteu per la comarca aquests dies i teniu ganes de gaudir de la celebració, us deixem aquí el programa d’actes i els imprescindibles.

Festa-St-Antoni-Solsona

Dissabte a les deu del matí hi ha missa solemne en honor a Sant Antoni a la catedral de Solsona. Tot seguit, cap a dos quarts de dotze, començarà la cercavila i els Tres Tombs. Durant el recorregut, els genets que hi participin podran jugar al tradicional joc de cintes. Els que ho facin millor s’enduran un premi.

A la una del migdia estigueu atents i apropeu-vos al Camp del Serra: s’hi celebrarà la “gran cagada“. Es tracta d’una llumineta en què guanya qui encerta on farà les necessitats una mula que hi deixen córrer. El premi és de 200€!

Paral·lelament a aquest sorteig tan curiós, se celebrarà un “rodeo” de rucs, una mena de concurs de gossos d’atura però que enlloc de pastor, gossos i ovelles hi haurà genets, cavalls i rucs.

Diumenge a les 11 es realitzarà una exhibició de cavalls de tir al camp del Serra. Els participants podran veure com es treballa amb cavalls en zones rurals i camps. Des de mig matí i fins a migdia, els més menuts podran passejar damunt d’un poni.

Finalment, a dos quarts de set de la tarda hi haurà el tradicional ball de Sant Antoni a la Sala Polivalent. Així que si encara teniu les piles carregades i voleu acabar d’exprimir el cap de setmana no us el podeu perdre.