Tancar

Encara en plena ressaca carnavalera, Solsona s’activa per celebrar la Fira del Trumfo i la Tòfona i també la Festa del Vi. Les activitats d’aquesta fira comencen el dijous dia 7 amb un taller de cuina de la tòfona amb maridatge de vins. Els plats forts de la fira però són el cap de setmana.

Dissabte a partir de les 10 del matí, la plaça del Camp es converteix en l’epicentre de la moguda. Hi trobareu paradetes de venda de trumfos i tòfones, fira de productes alimentaris, venda de productes de La Menestrala i la Festa del Vi. A més a més, els establiments de la UBIC celebren el fora estocs i promocions d’hivern! Els més petits de casa s’ho passaran d’allò més bé amb els tallers de maquillatge infantil, d’il·lustració de contes i de construccions de titelles.

El dissabte a les sis de la tarda tindrà lloc el concurs de pelar trumfos, que ja és tot un clàssic d’aquesta fira. Si no l’heu vist mai, us recomanem que hi passeu. Quedareu bocabadats de l’habilitat i la traça que tenen algunes persones amb el gavinet als dits.

Durant el matí de diumenge podreu continuar comprant trumfos, tòfones i productes d’artesania a les parades. El diumenge a les 9 es donarà el tret de sortida a la caminada “Ens movem per les dones” des de la plaça del Camp. El recorregut de la caminada passa per la partida de Santa Llúcia i té deu quilòmetres de llargada. A banda de les parades, a la plaça del Camp també hi trobareu classes de ball amb Bon Hop de Swing i un espai de joc per a la canalla. Al migdia, hi haurà degustacions de trumfos cuinats per les mestresses de Cambrils.

La quarta edició de la Festa del Vi se celebrarà a la plaça del Camp. Podreu tastar els millors vins dels cellers de les DO Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta. A més a més, els productors de vi del Solsonès també tindran cabuda a la festa. És una molt bona oportunitat per descobrir els vins de Pam de Terra, Masia Tonicoll, Roc Falcon i Vinyes del Solsonès. Per maridar amb aquest grapat de vins, trobareu tastets de diferents establiments solsonins que participen a l’esdeveniment.

 

Us animem a venir a gaudir de la Fira del Trumfo i la Tòfona.