Tancar

Amb el bon temps i el solet que està fent aquests dies ve molt de gust fer una bona passejada per gaudir del paisatge, oxigenar els pulmons i el cap i fer una mica d’exercici que mai va malament.

Per aprofitar aquestes espurnes de primavera us proposem que feu una bona passejada fins al Serrat de Sant Bartomeu per gaudir d’unes magnífiques vistes de Solsona. Sant Bartomeu és un serrat d’uns 870 metres que es troba a cavall entre els municipis de Solsona i Olius. Al cim del serrat hi ha un vèrtex geodèsic. Sabeu què és? Són uns senyals que serveixen per indicar una posició exacta. La passejada que us proposem es pot fer amb menys de dues hores amb tota tranquil·litat. Té una llargada de 6,5 quilòmetres i un desnivell de 211 metres.

La ruta que us proposem comença sortint de Solsona i agafant direcció Lladurs. Quan arribem a l’alçada del càmping, trenquem direcció del Mas Vent Serè. Després de caminar una mica trobarem la cruïlla que condueix al mas i des d’allà, veurem un corriol que ressegueix el traçat de la falda del serrat de Sant Bartomeu. Hem d’agafar aquest camí estret i pedregós i anar-lo seguint. Arribarem a un indret on hi ha una construcció, molt a prop trobarem uns cartells de fusta que ens indiquen el camí que condueix fins al punt més alt de la ruta.

Quan haureu fet el cim trobareu el punt geodèsic i podreu gaudir d’unes magnífiques vistes de diferents punts de Solsona i Olius. També veureu que hi ha una petita cavitat envoltada de blocs de pedra, és l’anomenada cova de Sant Bartomeu. Podeu asseure-us per aquí, descansar i observar amb calma el paisatge.

serrat de sant bartomeu

Per tornar podeu fer el recorregut a la inversa. Al Crisami us esperarem amb un bon vermut o un bon entrepà per recuperar forces!