Tancar

A la gent que ens visita, ja sigui per dinar una mica com per allotjar-se al Crisami, ens agrada explicar-los com de bonica és la nostra comarca i el munt d’activitats i propostes turístiques que poden dur-hi a terme. Des de fa alguns dies ja que ens omplim la boca dient-los que no es poden perdre l’agenda d’aquesta Setmana Santa.

De tot el grapat d’activitats que es fan al Solsonès (les quals podeu consultar a la pàgina oficial de Turisme del Solsonès), nosaltres en destaquem tres.

La primera d’elles és la 8a Caminada Popular de Pinell de Solsonès. Aquesta caminada té lloc el proper diumenge dia 14 i comença a la Font de Sant Climenç. El cost de la inscripció és de 6€ per persona i el traçat és de 15 quilòmetres. Al llarg del recorregut hi ha previstos dos punts d’avituallament i una parada per esmorzar. Des de l’organització recomanen dur el calçat i la roba adequades. Les inscripcions per a poder participar-hi es realitzen en el mateix punt de sortida una estona abans. Si teniu ganes de descobrir el municipi de Pinell, aquesta caminada és una magnífica oportunitat per fer-ho.

La segona proposta que destaquem també és una caminada. Aquesta però, recorre els paisatges de la Vall de Lord. Des de fa 27 anys que és tradició que se celebri aquesta caminada el divendres Sant. El recorregut cada any varia amb la voluntat de descobrir diferents entorns als participants. Les vistes no són l’únic reclam d’aquesta caminada, ja que la fauna, la flora i els monuments integrats en el paisatge també són un atractiu d’allò més potent. A més a més, l’organització anual de la caminada des del 1993, ha permès que es recuperessin molts camins i fonts que corrien el risc de perdre’s. La sortida de la caminada serà a les 8 del matí a la plaça del Mur de Sant Llorenç de Morunys. Al llarg dels 14,5 quilòmetres del recorregut hi ha cinc controls i punts d’avituallament. Els organitzadors calculen que es triguen unes quatre hores i deu minuts a recórrer tot el traçat i que s’acumula un desnivell de 645 metres.

Sent Setmana Santa no podíem passar sense animar els que ens visiten a gaudir de les caramelles del Solsonès. Des de fa anys i panys que és tradició que els caramellaires de Solsona i d’altres municipis de la comarca recorrin els carrers i places o bé les parròquies i masies mentre canten i ballen caramelles. El diumenge 21 d’abril podreu gaudir de caramelles a Solsona, a Castellar de la Ribera, a Llobera i al Pi de Sant Just. Dilluns dia 22, se’n ballaran a Lladurs, Llobera, Olius, Pinell del Solsonès i Navès. Si no heu vist mai com són unes caramelles de pagès, no us les podeu perdre!