Tancar

Preparats per la Fira de Sant Isidre? Aquesta fira és una de les més importants de la comarca del Solsonès, tant per tamany com per diversitat. És una fira multisectorial i dura des de divendres 10 fins diumenge 12. L’horari de la fira és de 10 del matí a 9 del vespre. La inauguració de la 67a edició de la Fira anirà a càrrec de la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà i Roura.

A la fira hi haurà una mostra de bestiar vaquí, una de bestiar equí, una d’oví i una de cabrum. També hi ha una fira d’automoció i una de maquinària agrícola. Les principals empreses del sector industrial del país seran presents a la fira amb els seus expositors. Els principals comerços de la ciutat i la comarca participaran a la fira en l’apartat de comerç. Les entitats també tenen cabuda a la Fira de Sant Isidre en un espai on poden fer divulgació de la seva tasca i activitat per captar socis i donar-se a conèixer. Finalment, hi ha un espai gastronòmic on es poden comprar els tradicionals entrepans de botifarra de la fira i també d’altres productes de proximitat.

 

Les exposicions són un element important dins el marc de la Fira de Sant Isidre. Enguany en destaquen cinc. La primera és la VI edició de la mostra d’art jove del Solsonès que es troba a la Sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès. La segona, és una col·lecció de gavinets solsonins i es podrà visitar al teatre. L’exposició “Tot torna, oficis d’ahir i d’avui”, situada al Museu Diocesà i Comarcal, mostra l’evolució d’alguns oficis com el de baster, espardenyer, cisteller i forja, entre d’altres. L’artista Lourdes Santamaria exposa a la Sala Cultural de l’Ajuntament un recull d’obres seves per commemorar el 10è aniversari del seu taller. La darrera de les exposicions és la del 25è aniversari de l’Escola Arrels i es podrà veure al vestíbul de la Sala Polivalent.

 

Els amants de la fotografia teniu una cita XXII Zoom Fotogràfic en el marc de la Fira. Si us agraden les labors, el Taller de Labor de Retalls o patchwork us agradarà. En l’àmbit dels animals, hi ha el concurs de raça de bestiar vaquí i el concurs d’esquilar ovelles.

 

El cartell de la 67a edició de la fira és obra del jove artista Manel Costa. Si voleu més informació de les diferents activitats que consten al programa de la fira, el podeu consultar al següent enllaç.