Tancar

Aquests dies ens trobem en aquell punt del calendari en què tenim l’estiu a tocar però sembla que no acaba d’arribar. Hi ha qui fa compte enrere per saber quants dies li queden per fer vacances. D’altres intenten escapar-se algun cap de setmana llarg – i sigui o no- per fer més planera l’espera.

Si sou dels que busqueu fer una escapada per fer més planera l’espera fins que arribin les vacances, des del Crisami us donem dues excuses d’allò més bones perquè el destí de l’escapada passi per casa nostra.

La primera de les excuses o motius és el proper diumenge dia 26. A Pinós, al sud de la comarca, celebren la Fira de Productes Artesans. Aquesta fira enguany arriba a la 26a edició i hi podeu trobar un ampli ventall dels diferents productes artesanals que s’elaboren al Solsonès. A més a més, també es programen un seguit d’exposicions temàtiques, xerrades i col·loquis d’allò més interessants.

El segon motiu per passar un cap de setmana fora és la cursa Passos de Gegant. Aquesta cursa l’organitza el Centre Excursionista del Solsonès i ja s’ha convertit en tot una efemèride dins el món del trail running. El recorregut  de la cursa no només passa pels llocs més emblemàtics de Solsona sinó que travessa alguns corriols, pistes forestals i trialeres. Amb aquest traçat, els participants poden gaudir del paisatge de Solsona d’una manera ben especial.

Si teniu ganes de participar a la cursa Passos de Gegant heu d’escollir una de les quatre modalitats amb què s’hi pot prendre part: cursa per muntanya llarga, cursa per muntanya curta, cursa de canicròs o crosskids. Els guanyadors en cada una de les categories reben una panera de productes de la terra. El cost de les inscripcions va destinat a l’entitat Sol del Solsonès. A l’inscriure’s cada participant rep  una motxilla i una samarreta tèrmica.

En el marc de la cursa Passos de Gegant, també se celebra la Fira de l’Esport, amb un grapat d’activitats dirigides als participants de la cursa i també als seus acompanyants. A la fira s’hi duen a terme diferents demostracions i presentacions de productes esportius.