Tancar

Ja ho teniu tot lligat per la revetlla de Sant Joan d’enguany? Sou dels que ho planifiqueu gairebé d’un any per l’altre o dels que improviseu i decidiu què feu pocs dies abans? Aquest 2019 coincideix la revetlla amb la celebració del Corpus, de manera que podem dir que serà una revetlla diferent i amb més foc que mai.

La celebració del Corpus es converteix en una de les efemèrides del calendari de diferents llocs de la Catalunya Central. Sallent, Berga i Solsona en són un bon exemple. Des del Crisami us proposem que aposteu per un Sant Joan carregat de foc, cultura i tradició gaudint de les celebracions que es fan en aquestes tres localitats.

A Sallent, al Bages, celebren les Enramades coincidint amb les festes del Corpus. És la festa més representativa del patrimoni cultural de Sallent. Tots els carrers del poble es vesteixen de festa. Cada carrer s’engalana d’una manera diferent i fan que passejar per Sallent sigui un espectacle de llum i color. Les enramades es fan amb boixos, flors i papers. Si us hi acosteu veureu que la temàtica decorativa de cada carrer és diferent. Segur que més d’una us sorprendrà.

La Patum és la festa berguedana per excel·lència. Des que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat, són molts els curiosos que un any o altre volen gaudir-ne en primera persona. El foc, la festa i la imatgeria festiva pròpia de la Patum són els veritables protagonistes de la festa. Si aneu a Patum recordeu dur calçat còmode, roba que es pugui cremar i un barret! I no marxeu sense haver tastat la barreja de patum!

Finalment, la darrera de les recomanacions que us fem és la de gaudir del Corpus de Solsona. Aquesta festa té un origen religiós i s’ha convertit en la festa major petita de la ciutat. Durant la festa del Corpus, a banda de poder gaudir dels ballets dels gegants i improperis, també podreu viure la roda de foc i passejar per la catifa de Corpus. La roda de foc se celebra la vigília de diumenge de Corpus i hi prenen part el bou, la mulassa i el drac. Aquests improperis tiren petards i converteixen la plaça en un esclat de foc i de festa. La catifa de flors és una petita obra d’art que preparen els escoltes de la ciutat.

 

 

Així que ja ho sabeu, si voleu viure un Sant Joan diferent, podeu fer-ho gaudint del Corpus a la Catalunya Central!