Tancar

Sou dels que feu les vacances llargues a l’agost? Sembla que no acabi d’arribar mai, oi? Sobretot, quan alguns companys de feina ja les han fet al juny o bé les fan al juliol i ja els queden molt pocs dies per fer-les. Des del CRISAMI us fem una proposta perquè l’espera no sigui tan feixuga!

Una molt bona opció és escapar-se un cap de setmana i aprofitar-lo al màxim per carregar piles fins que arribin les merescudes i desitjades vacances. Si marxeu el divendres just quan acabeu de treballar i allargueu fins diumenge a la tarda-vespre, ja veureu què bé que us va! Solsona i el Solsonès poden ser una molt bona opció per fer aquesta aturada de juliol.

Durant aquest juliol, a banda de l’oferta turística habitual del municipi, hi ha alguns esdeveniments a l’agenda de Solsona que fan que sigui encara més especial visitar-la.

El primer cap de setmana de juliol (els dies 6 i 7) se celebra la Festa de Sant Cristòfol. Aquest sant és el patró dels conductors i en honor seu se celebra una de les festes més tradicionals de Solsona. Es beneeixen camions, cotxes, tractors i fins i tot hi ha qui porta a beneir la bicicleta! Si us ve de gust viure la Festa de Sant Cristòfol d’una manera diferent, doneu un cop d’ull al programa d’actes de la festa.

El 13 de juliol Solsona acull la X Trobada de Gegants. La Colla Gegantera del Carnaval de Solsona organitza aquesta trobada en la qual hi participen colles d’arreu de Catalunya. El nombre de gegants per metre quadrat de la ciutat creixerà enormement aquest dia! Així que si us agrada el món geganter o als petits de casa els fascina, no us ho podeu perdre. Cercaviles, música i balls de gegants ompliran els carrers i places de la ciutat.

 

Si el 13 són protagonistes els gegants “grans”, el 20 ho seran els gegantons. És tradició que cada estiu se celebri una trobada de gegantons a Solsona. Els nens i nenes hi porten aquells gegants que els han regalat o bé que ells mateixos han construït. A banda de la plantada de gegants, també poden participar en diferents tallers relacionats amb el món geganter. A continuació es duu a terme una cercavila i finalment acaben fent els ballets.

 

El cicle de concerts Solsona dóna la Nota i les revetlles d’estiu a la plaça del Camp són l’apunt musical d’aquest juliol. Si consulteu la programació del cicle i els horaris i conjunts que tocaran a les revetlles, podreu escollir quin us agrada més i anar-hi. Hi ha música per a tots els gustos!