Tancar

 

Fa poc que hem entrat a l’estació en que els  arbres es tenyeixen de groc i taronja, les fulles es precipiten al terra i comencen a fer danses als racons. Treiem les jaquetes d’entretemps dels nostres armaris, les primeres botes ens escalfen els peus. Molts agafem les cistelles de vímet i ens endinsem als boscos sense apartar la mirada del terra, buscant els bolets amagats dins els matolls: rovellons, llenegues (i que bones que són!), camagrocs, fredolics, ceps 

 

A Solsona els bolets també són els protagonistes d’un dels caps de setmana d’octubre, enguany se celebra la 12ena edició de la Fira del Bolet del Solsonès el 19 i el 20 d’aquest mes. En la programació s’ofereixen tallers per xics i grans, exposicions i un mercat on podreu trobar tot tipus de bolets i productes artesans. 

 

Pels amants de la cervesa aquest també és un mes molt especial, l’Oktoberfest és la festa per excel·lència d’aquesta beguda fermentada. Solsona en fa la seva petita versió amb el segon Solsbirra Fest, jornades de música en directe i cervesa artesana ubicades a la Plaça Episcopal.  

 L’Hosteleria del Solsonès també s’afegeix a la celebració i ens proposa unes jornades gastronòmiques plenes de menús micològics on podreu menjar un recull de plats en que els elements principals seran els bolets, teniu temps de tastar-los fins el 10 de novembre!