Tancar

El Solsonès és conegut com la comarca de les mil masies. Comarca de tradició rural, agrària i ramadera. Si ens endinsem a la seva capital, però, podem trobar establiments centenaris que ens ofereixen productes exclusius. Avui us presentem un recull de 4 de les botigues que no us podeu perdre: 

 

  • Cal Palmero: Si traieu el cap al costat de la botiga familiar us trobareu amb el taller del Toni, un jove cisteller artesà que us rebrà amb els braços oberts. Cal Palmero és l’única botiga de Solsona que fan cistells a mà. Per fer-los utilitzen el vímet, que mullen per fer-lo flexible.  

 

  • La Vinícola: Una petita botiga al mig del Carrer Castell on les protagonistes son unes bótes que tenen més de 50 anys i guarden licors i vi a granel. Amb una clientela molt fidel ofereixen productes amb un gust molt característics. 

 

 

  • Cal 65: El lloc ideal per anar a comprar unes espardenyes tradicionals catalanes. La Mercè Caelles va inventar “l’espardenya solsonina”  que porten tots els geganters cada Festa Major i cada Corpus. Té 7 vetes i es cusen a davant per mantenir més subjecta la sabata.  

 

  • Ganivets Pallarès: El de ganiveter és un dels oficis tradicionals a Solsona. Al Segle XVIII hi havia més d’una vintena de tallers de ganivets a la ciutat! Actualment queden els Ganivets Pallarès, continuen esmolant un a un els ganivets i n’exporten a tot el món. 

 

Estem segurs que si feu un volt per Solsona descobrireu aquests comerços històrics i molts més que us sorprendran!