Tancar

La serralada del Port del Compte  corona Solsona des de diferents punts de vista de la ciutat. A l’hivern els solsonins i gent d’arreu pugem a l’estació d’esquí que hi ha a la serralada. En altres èpoques de l’any, quan no hi ha neu, ens hi arribem per anar a perdre’ns en la natura.

 

Una de les excursions que es pot fer és el cim del Padró dels Quatre Batlles, la muntanya més alta del Solsonès, amb 2.386m. Per arribar al Padró deixem el cotxe al pàrquing de l’Estivella, situat a la mateixa estació d’esquí.

 

El Padró dels Quatre Batlles s’anomena així perquè coincideix en el punt de divisió de 4 municipis: Odèn i la Coma i la Pedra, que formen part del Solsonès i Fígols i Alinyà i la Vansa i Fórnols, de l’Alt Urgell.

 

Seguint els camins secaners plens de pedra i poca vegetació arribareu al cim on es poden veure els pics i les serralades més identitàries de Catalunya: Montserrat, el Montseny amb el Turó de l’Home, el Pedraforca, la Pica d’estats, el Puigmal…

 

Una de les rutes proposades des de l’organització de l’estació és un itinerari de 11 km que passa pel Forat de la Bòfia, una glacera natural d’on s’extreia gel que abastia Solsona el segle XVII-XVIII.