Blog

Tancar

Si aquest cap de setmana feu parada al Solsonès, teniu un cita molt animal! A Odèn celebren la desena edició del Concurs de gossos d’atura. És una bona oportunitat per descobrir l’habilitat dels gossos i pastors en un entorn d’uns paisatges immillorables.

Llegeix més »

Tancar

Des de fa uns quants anys, a Solsona ja són tradició les rutes nocturnes els vespres d’estiu del mes d’agost. Aquestes rutes, any rere any, traslladen els visitants a diferents moments històrics per descobrir la manera en què es van viure en alguns punts de la ciutat. Dones d’aigua, escultors del segle XII, carlins, els senyors del Castell i un grapat de personatges més, han explicat les seves vivències i inquietuds a les persones que han participat en aquestes rutes.

Llegeix més »

Tancar

Al Crisami ens encanta sumar-nos a totes aquelles iniciatives que conviden a sortir de casa per descobrir diferents propostes gastronòmiques. És per això, que ens encanta haver-nos sumat a la proposta La mà de tapes que han impulsat des del Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

Llegeix més »

Tancar

Una de les moltes coses bones que té el Solsonès és que no només hi ha mil masies sinó que també hi ha mil racons per descobrir. I en aquesta publicació us volem descobrir la presó del Capolatell o presó de Busa, una presó natural amb unes vistes increïbles!

Llegeix més »

Tancar

Des de fa 37 anys, que l’estiu a Solsona és musical. Amb el cicle de concerts “Solsona dóna la nota”, els carrers, places i escenaris de la ciutat s’omplen de música per a tots els públics.

Així que si tens pensat escapar-te a Solsona, consulta la programació de “Solsona dóna la nota” que segur que hi ha algun concert que t’agrada!

Llegeix més »

Tancar

El 1963 va ser l’últim any que el Salí de Cambrils va produir sal. Al nord del Solsonès s’hi troben les úniques salines de muntanya de tot Catalunya. Sabíeu que a l’edat mitjana ja les utilitzaven? Com s’ho feien? Per què hi ha aigua salada en aquella zona? Si teniu curiositat, a través d’una experiència CRISAMI podeu descobrir tots aquests secrets…

Llegeix més »

Tancar

A punt per Sant Joan? Quins plans teniu per a la revetlla? Sou de celebrar-ho amb la colla d’amics o amb la família? Des del CRISAMI et volem donar 10 motius perquè ens vingueu a visitar durant la revetlla de Sant Joan.

Preparats?

Llegeix més »

Tancar

Ara que per fi sembla que deixem el fred enrere i arriba el bon temps, a qui no li ve de gust fer caminades, passejades i excursions? El Solsonès ofereix un ampli ventall de camins i viaranys per recórrer i gaudir del patrimoni natural de la comarca.

Des del CRISAMI us oferim l’opció de fer-ho sobre dues rodes. Què us sembla?

Llegeix més »

Tancar

Els amants de l’art i el patrimoni teniu una cita ineludible a la comarca del Solsonès. La comarca de les mil masies també guarda un llegat barroc que ha sobreviscut nombroses guerres i revoltes. Entremig de boscos, camins rurals i petits poblets, s’amaguen un grapat de petites capelles i santuaris que són testimonis de l’arquitectura barroca catalana més genuïna. Us atreviu a descobrir el Solsonès Barroc?

Llegeix més »

Tancar

Diuen que Solsona és la ciutat amb més gegants per metre quadrat. Provablement, que un dels mestres geganters més importants del país (Manel Casserras) fos fill de Solsona hi té alguna cosa a veure. Per Carnaval surt al carrer la família dels Gegants Bojos i per Festa Major i per Corpus és el torn d’uns gegants més formals.

Si teniu previst escapar-vos a Solsona aquesta setmana esteu de sort perquè podreu veure els gegants amb tota la seva esplendor amb motiu de la Festa del Corpus.

Llegeix més »